عنوان خبرنکات مهم در تهیه مربا و شربت
(شاخه: دخترانه)
ارسال شده توسط hesami
يكشنبه 19 تير 1390 - 12:49:49


آیا تابه حال مربا یا شربت پخته اید؟

اگر خودتان نپخته ایدآیا تابه حال دیده اید که مادرتان ، عمه یاخاله یا افراد دیگری درحال پختن شربت یا مربا باشند؟

شاید دیده باشید که بعضی مربا ها یاشربتها بسیار سفت وشکرک زده می باشند ویا حتی بعضی بسیار شل و وارفته ؟

شاید هم دیده باشید که بعضی از مربا ها یا شربتها کپک زده اند وظاهرا قابل استفتده نمی باشند ؟

اگر هیچکدام از آنهارا ندیده اید یا نشنیده اید پس شما چه دیده اید ؟

توصیه می کنم بروید ببینید یا بشنوید وبعد بیایید وادامه مطلب را بخوانید!!!!!؟




خوب حالا که دارید ادامه مطلب رامی خوانید معلوم می شود که یا دیده اید یا شنیده اید ویا خورده اید ویا هم کلاه سرما گذاشته اید ودارید ادامه مزلب را می خوانید که به هر صورت فرقی نمی کند مهم این است که چگونه با این مشکلات بالا روبرو شویم وآنهارا رفع کنیم :

كپك زدن و ترش شدن مربا و شربت

این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید كه مربا یا شربت به حد كافی قوام نیامده باشد . اگر در یكی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید , آن را مجدداً بجوشانید تا قوام بیاید .


شكرك زدن مربا مربا و شربت


این حالت در زمانی به وجود می آید كه شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشدو آب آن سریع تبخیر شده باشد . درچنین حالتی كمی آب جوش اضافه كرده و شربت را مجدداً می جوشانیم  یا ممكن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد. بهتر است برای مرباها و شربتهای شیرین از كمی آبلیموی تازه استفاده شود



شفاف شدن شربتها

برای شفاف شدن شربتها و جرم گیری آنها می توان از یك عدد سفیده تخم مرغ استفاده نمود . بطوریكه وقتی شربت در حال جوش می باشد, سفیده را اضافه نموده ولی مخلوط نمی كنیم سفیده جرم شكر را گرفته و تیره می شود. در نیتجه شربت شفاف می گردد . سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم  


مارمالادها

مارمالادها مرباهایی هستند كه روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها را یا خرد می كنیم و یا بصورت پوره در می آوریم . در مارمالاد چون زمان پخت كوتاه است , عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت وبطور صحیح درست و در شیشه های استریلیزه نگهداری شوند, می توان آنها را بمدت یكسال در یخچال نگهداری نمود
نكات لازم در تهیه مارمالادها
1 - شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب كنید كه اندازه آن كوچك و دیواره آنها صاف و یكدست باشد .
2 - مارمالادها, زمانی تغییر رنگ داده و شفافیت خود را از دست می دهند كه:
الف : در جای گرم نگهداری شوند.
ب : تاریخ نگهداری آنها گذشته باشد .
ج : دوباره جوشانده شوند.
3 - شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به دلایل زیر می باشد:
الف : ممكن است میوه نارس باشد .
ب: میوه كمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد.
ج: زمانیكه مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود, درون شیشه ریخته شود.

4 - زمانیكه مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید, باید آنرا حداقل بمدت ده دقیقه هم بزنید تا میوه شیره بطور یكنواخت با هم مخلوط شوند. اگر كف روی آن جمع شد, كف آنرا بایك قاشق فلزی جدا كنید .

5 - مارمالادها را بیشتر از یكسال نگهداری نكنید .
6 - مارمالادهای آماده را قبل از استفاده بمدت پانزده روز الی یكماه در یخچال نگهداری نمائید تا عطر و طعم مطبوع تری برایتان داشته باشد .
7 - شكرك زدن مارمالاد ممكن است به دلایل زیر باشد:
الف : شكر آن زیاد باشد.
ب : مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
8 - مارمالاد بیشتر آماده شده را در شیشه های در بسته نگهداری نمائید.
9 - مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شوند. ظرف باید متناسب با اندازه شكر و میوه باشد . بطوریكه وقتی شكر و میوه را درون ظرف می ریزیم , بیشتر از یك سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت , مخلوط از ظرف بیرون نریزد . مقدار مارمالاد را طبق دستور بپزید . زیرا اگر آنرا چند برابر كنید, مارمالاد مطلوبی بدست نخواهید آورد. مارمالاد را روی حرارت تند بپزید و زمانی مارمالاد را از روی حرارت بردارید كه مارمالاد به اندازه كافی پخته شده و بخار آب آن تمام شده باشد. اگر مارمالاد به دلایلی شكرك زد,آنرا درون یك ظرف لعابی یا استیل خالی نموده , چند قطره اب لیمو ترش تازه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه نموده و بمدت چند دقیقه بجوشانید , سپس آنرا درون شیشه استریلیزه نگهداری نمائید.

 

ونکته آخر اینکه :

 

ظرفی را که برای پخت مربا استفاده می کنید ، باید لعابی باشد ، به جز مربای (( به )) که بهتر است درظرف مسی پخته شود.

موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نکند ، به جز مربای به که باید حتماً در ظرف را بگذارید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود.

 





این خبر از طرف آموزشها
( http://www.amozeshha.ir/news.php?extend.88 )


Powered By Persian E107 BY Iranscripts.Com Sponsor : MehrHost.Com